Biryani

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik maak bijna altijd teveel rijst, zeker als ik voor gasten kook. Van een restje rijst kun je heerlijke gerechten maken! Biryani bijvoorbeeld. Ik maakt het meestal met groenten zodat het een makkelijk éénpansgerecht wordt. Je kunt er natuurlijk ook vlees, paneer of tahoe aan toevoegen.

Ingrediënten

  • restje gekookte rijst (liefst basmati)
  • 3,5 dl yoghurt
  • 320 gram gesnipperde ui
  • gemengde groenten
  • mespuntje saffraandraadjes of 1 tl kurkumapoeder
  • 6 kardemompeulen of 2 tl kardemompoeder
  • snufje kruidnagelpoeder
  • kaneelstokje van ca 8 cm of 1/2 tl gemalen kaneel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el geschilde en geraspte gemberwortel of 1 tl gemberpoeder
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Verhit boter of olie en bak de kurkuma, kardemom, kruidnagel, kaneel en laurier al roerend in 2 minuten geurig.

Fruit de ui, knoflook en gember met wat peper en flinke snuf zout al roerend mee, tot de ui na ongeveer 5 minuten glazig is. Voeg het bouillonblokje en wat water toe. Voeg de groenten toe en stoof even mee.

Voeg de gekookte rijst toe en de yoghurt. Warm nog even goed door en verwijder het eventuele kaneelstokje en laurierbladeren.

Lekker en snel!

 

Geef een reactie