Vegetarische bietensoep met yoghurt, feta en garam masala
Bij Sid & Liv in Nijmegen at ik een geweldig bietensoep. Die wilde ik namaken!
Hierbij mijn interpretatie van een snelle, kruidige en gezonde maaltijdsoep met bieten. Lekker roze! Als je de bietjes heel klein snijdt, dan zijn ze in 20 minuutjes gaar.
Ingrediënten bietensoep voor 2 personen:
- 500 gram rode bieten in blokjes
- 1 ui in ringen
- 1 teen knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- een blokje feta
- ca 200 ml yoghurt (bij voorkeur biologische, van een blije koe)
- 3 theelepels garam masala
Bereiding bietensoep
Fruit de ui in plantaardige olie. Voeg de garam masala en de bietenblokjes toe. Roerbak even. Pers dan de knoflook uit en bak kort mee. Voeg ca 0,5 liter water en het bouillonblokje toe. Kook ca 20 minuten.
Check of de bieten zacht zijn en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de yoghurt toe. Als je niet zo goed roert dan zie je mooie strepen in de soep.
Doe de soep in borden of kommen en verkruimel de feta erboven. Lekker met Iraans vouwbrood!