Basisvoorraad: Indiase ingrediënten

Deze kruiden zijn handig om altijd in de kruidenla te hebben voor lekkere Indiase Curry’s:

  • Gemalen Kurkuma (geelwortel, Koenjit, Turmeric, Halid)
  • Gemalen cayennepeper
  • Komijnzaad/gemalen komijn|Jeera
  • Korianderzaad/gemalen koriander

De volgende specerijen heb je soms ook nodig:

  • Kardemompeulen
  • Mosterdzaad (geel en/of bruin)
  • Kaneelstokjes/gemalen kaneel
  • Asafoetida
  • Venkelzaad
  • Kruidnagels
  • Laurierblad
  • Nootmuskaat
  • Fenegriek

In koelkast en/of vriezer:

  • Blok kokos of blik kokosmelk (ook wel santen genoemd in de supermarkt)
  • Curryblaadjes in de vriezer (gedroogde hebben geen smaak meer)
  • Verse gemberwortel
  • Groene of rode pepers
  • Verse koriander
  • Verse munt

Geef een reactie