Bananensoep recept uit Brazilië

“Van een staafmixer word je gelukkig”. Dat zei een culinair ex-vriendje ooit tegen me. Hij had helemaal gelijk.

Mijn lief mixt met veel plezier met onze staafmixer spicy soepjes voor ons, waaronder dit tropische bananensoep recept. Deze soep is zoet, pittig en romig én zo klaar. Ik vond het ooit in een tijdschrift toen ik ergens koffie zat te drinken en schreef het over in mijn agenda. Ik vond het bananensoep recept meteen interessant, ik kon het al bijna proeven tijdens het lezen van het recept. En inderdaad, het smaakte precies zoals ik had gehoopt: zoet en pittig en heerlijk romig door de kokos. Als je dit bananensoep recept eenmaal hebt gemaakt, dan wordt het een blijver!

Ingrediënten voor dit bananensoep recept (2 personen):

  • 2 bananen in plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 25 gram geconcentreerde kokoscrème
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 1 aardappel in blokjes
  • stukje verse gemberwortel
  • 1 theelepel currypoeder (of kerrie)
  • beetje kurkuma
  • 1 kaneelstokje

Bereiding bananensoep recept

Fruit de ui een minuutje in arachide olie of andere plantaardige olie.

Voeg de gember en peper toe en bak glazig.

Bak ½ theelepel currypoeder 1 minuut mee. Voeg plakjes banaan, aardappelblokjes, kaneelstokje, kurkuma, 600 ml water en 1 bouillonblokje toe

Kook ca 10 minuten

Voeg ca 25 gr geraspte geconcentreerde kokos toe en kook even mee zodat het oplost.

Pureer met de gelukkigmakende staafmixer.

Klaar!

Geef een reactie