bananensoep recept

Bananensoep recept uit Brazilië

“Van een staafmixer word je gelukkig”. Dat zei een culinair ex-vriendje ooit tegen me. Hij had helemaal gelijk.

Mijn lief mixt met veel plezier met onze staafmixer spicy soepjes voor ons, waaronder dit tropische bananensoep recept. Deze soep is zoet, pittig en romig én zo klaar. Ik vond het ooit in een tijdschrift toen ik ergens koffie zat te drinken en schreef het over in mijn agenda. Ik vond het bananensoep recept meteen interessant, ik kon het al bijna proeven tijdens het lezen van het recept. En inderdaad, het smaakte precies zoals ik had gehoopt: zoet en pittig en heerlijk romig door de kokos. Als je dit bananensoep recept eenmaal hebt gemaakt, dan wordt het een blijver!

Ingrediënten voor dit bananensoep recept (2 personen):

  • 2 bananen in plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 25 gram geconcentreerde kokoscrème
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 1 aardappel in blokjes
  • stukje verse gemberwortel
  • 1 theelepel currypoeder (of kerrie)
  • beetje kurkuma
  • 1 kaneelstokje

Bereiding bananensoep recept

Fruit de ui een minuutje in arachide olie of andere plantaardige olie.

Voeg de gember en peper toe en bak glazig.

Bak ½ theelepel currypoeder 1 minuut mee. Voeg plakjes banaan, aardappelblokjes, kaneelstokje, kurkuma, 600 ml water en 1 bouillonblokje toe

Kook ca 10 minuten

Voeg ca 25 gr geraspte geconcentreerde kokos toe en kook even mee zodat het oplost.

Pureer met de gelukkigmakende staafmixer.

Klaar!

6 reacties

    • Hoi Hilbert, Leuk dat je de soep gaat proberen! Bij dit soort spicy gerechten kun je de pepers beter niet meevermenigvuldigen als je het voor meer mensen maken wilt. Stel dat je een pan soep voor 10 personen wilt maken, dan kun je er beter geen 5 rode pepers indoen. Daar maak je geen vrienden mee… Ik denk dat 2 à 3 pepers wel voldoende pit geeft!
      Als je de soep niet te pittig wilt, kun je de peper(s) ook halveren en de zaadjes eruit halen. Dan mee laten bakken en koken en voor het pureren eruit vissen en weggooien.
      Veel succes, ik hoop dat de soep goed lukt!

  1. Vorige week zaterdag bananensoep gegeten in een restaurant. Zo onwijs lekker dat ik hem nu zelf wil maken. De dikke geconcentreerde kokoscreme is dat te krijgen bij de supermarkt ?

    • Wij zijn ook gek op bananensoep. Zo lekker en ook nog makkelijk te maken. Benieuwd of ons recept lijkt op dat wat je in het restaurant at! Ik gebruik meestal geconcentreerde kokoscrème, zo’n blok. Die heb je bij de supermarkt, bijvoorbeeld van Bon coco of Nutco. Je kunt ook meer verdunde kokosmelk uit een blik gebruiken (gebruik dan wat minder water) of uit een pakje. Conimex heeft van die kleine pakjes met dikke crème. In het schap met exotische producten in de supermarkt vind je ‘m vast. Veel succes en eet ze!

    • Hoi Suzan,

      Je kunt er brood bij eten. Bijvoorbeeld van dat platte brood dat ze bij Turkse winkeltjes hebben. Of brood roosteren met zoute boter erbij of olijfolie… Om de soep een beetje leuk te garneren kun je verse koriander gebruiken. Wat ook leuk staat en lekker is, is geraspte kokos.

      Als je de soep als hele maaltijd wilt eten, dan kun je er ook bulgur of couscous bijmaken. Bijvoorbeeld met wat gedroogd fruit, amandelen of andere noten en een bosuitje.

      Ik hoop dat het smaakt!

      Veel succes,
      Chris

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.