Aziatische groenten Kokosnoot

Aziatische groenten en kruiden op de markt

Aziatische groenten gezocht

Hoe leuk die pittoreske Franse markten ook zijn, ik ben toch ook wel erg blij met het aanbod van Aziatische groenten op de Nederlandse markt! Want aparte groenten, exotisch fruit, verse kruiden en specerijen voor de exotische keuken kun je hier wél prima kopen.

…en gevonden op de maandagmarkt in Nijmegen

Boomoortjes, lotuswortel, kimchi peper, mosterdblad… Voor een aantal Sichuanese recepten van Fuchsia Dunlop ging ik naar de maandagmarkt in Nijmegen, op het Kelfkensbos. Daar staat een grote kraam met ontzettend veel keus in Aziatische en andere tropische groenten, verse specerijen zoals kurkuma, citroengras, kemirinoot, galanga en kruiden als koriander, peterselie, munt etc. Maar ze hebben ook kokosnoot, kousenband, bittermeloen, heel veel verschillende verse pepers en andere dingen waar ik de naam niet van kende.

Zwarte knoflook?

Aziatische groenten knoflookEr was knoflook uit alle windstreken. Franse, Spaanse, gerookte en zwarte knoflook. Zwarte knoflook kende ik niet. Ik vroeg het de behulpzame marktkoopman die ook op de foto wilde. Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Het houdt dezelfde geur en smaak, alleen niet meer ná het eten. “Het wordt vooral gekocht door managers enzo” verklaarde de marktkoopman veelbetekenend… Tja, daar zitten ze in Frankrijk dan weer minder mee!

Het Orakel van de Aziatische groenten
Het Orakel van de Aziatische groenten

Ik heb weer heerlijk ingeslagen en kan aan de slag met mijn Sichuanese recepten. Als ze goed zijn, dan lees je ze binnenkort op Currylife!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.