Aziatische broccolisoep

Ooit scheurde ik uit een tijdschrift een geweldig recept van broccoli met soja en gember. De smaak was zo’n heerlijke combi van zoet, zuur en zout. Super! Alleen wel een beetje bewerkelijk, want je moest een dressing maken waarin je gemberpulp door een zeef moest persen enzo. Veel geklieder en gedoe dus.  Daar houd ik niet van. Dus ik bedacht dit eenvoudige soepje, geïnspireerd op de ingrediënten uit dit recept.

Ingrediënten voor ca 4 personen

  • 2 struiken broccoli
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • halve theelepel sesamolie
  • 1 limoen uitgeperst
  • stukje gemberwortel van ca 6 cm geraspt
  • 3 groentebouillonblokjes

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en de stengels in plakjes.

Verhit wat plantaardige olie (bv arachide) samen met de sesamolie in een diepe pan. Voeg de sesamzaadjes toe. Voeg de geraspte gember toe en bak even mee. Knijp de knoflook erboven uit en laat even meebakken. Niet te lang, want dan wordt de knof bitter.

Voeg dan de broccoli, de bouillonblokjes en 2 liter water toe. Kook ca 15 minuten.

Voeg dan de sojasaus en het limoensap toe en pureer de soep met een staafmixer.

Eet ze!

Geef een reactie