Lekkere, aparte en vooral niet al te ingewikkelde bijgerechten, serveer ik graag bij een goede curry. Dit is naar mijn mening echt een makkelijk en goed recept. Het komt uit een boekje van een van onze favoriete winkels, Dille en Kamille in Nijmegen. Een tijdje geleden kocht ik daar uit de serie Mini kookboekjes het boekje “Curry’s” vol met, je raad het al: curry-recepten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 450 gr aardappels (geschild en in blokjes gesneden)
- 1 groene paprika
- 2 groene pepers (ik gebruikte de lange turkse peper)
- 3 el olie
- ½ tl mosterdzaad
- snufje duivelsdrek (asafoetida)
- 7 kerriebladeren
- 3 el geraspte kokos
- 1 el verse koriander
- zout
Bereiding
Kook de aardappels in water met een beetje zout. Snijd de paprika in blokjes en maak de pepertjes schoon verwijder het zaad en snijd ze in stukjes.
Verhit olie in een pan en bak het mosterdzaad tot ze gaan ploffen. Voor degenen die dat nog nooit gedaan heeft is dit het spannende deel. Ze schieten namelijk de hele keuken door. Voeg de duivelsdrek en kerriebladeren toe en bak 10 seconden mee.
Voeg de aardappel- en paprikablokjes toe met de pepersnippers en bak 5 minuten mee. Voeg kokos en ½ tl zout toe en bak nog 5 minuten. Verwijder de kerriebladeren. Bestrooi met koriander.
Bon appetit!
Ik heb zelf nog een halve courgette toegevoegd. Dat smaakte er prima doorheen.