Aziatische recepten

5 tips voor het blussen van te hete curry.

Herken je deze situatie?

De curry ziet er lekker uit, je neemt een grote hap en de tranen schieten je in de ogen.  Je opent je mond,  er moet iets gebeuren….. wat doe je?

Hete rode peper

  • Tip 1: Zorg dat je altijd een gevulde bus kant en klare slagroom in huis hebt. Dit is de meest leuke maar ook effectieve manier om het brandende gevoel in je mond te stoppen.
  • Tip 2: Drink nooit water om een hete curry te blussen. Dat zorgt ervoor dat de de peper alleen nog beter in je mond verspreidt.
  • Tip 3: Een heerlijke koude lepel met Griekse Yoghurt smaakt vaak heerlijk bij de curry en verkoelt ook je mond.
  • Tip 4: Eet veel rijst, brood of wat verder voor handen is.
  • Tip 5: Vet verzacht de  peperburn in je mond. Een glas melk werkt daarom ook verzachtend. Is het echt niet te harden neem dan een lepel olijfolie.

Hou je wel van een pittige curry? Probeer dan deze hotste currylife recepten eens!

 

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.