5-Spice powder zelf maken is een genot voor de zintuigen
Het Chinese 5-spice powder is een traditioneel specerijenmengsel dat vaak gebruikt wordt in de Aziatische keuken.
Waarom 5 Kruiden? Dat is geen toeval. De Chinezen onderscheiden namelijk 5 smaken. Naast zoet, zuur, zout en bitter ook een champagne-achtige prikkeling van de tong die daarna een beetje verdoofd aanvoelt, veroorzaakt door de szechuanpeper.
Zelf maken
Het kant en klare 5 spice powder ken je uit de supermarkt of toko. Heb je het niet in huis? Maak het, mits je een aardige kruidenvoorraad hebt, dan zelf.
Ingrediënten 5-spice powder
• ½ tl venkelzaad
• 1 anijsster
• 1,5 cm pijpkaneel
• ½ tl szechuanpeper
• ½ tl kruidnagel
Bereiding
Rooster alle specerijen in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Maal de kruiden tot poeder in de kruidenmolen of in de vijzel en het is klaar voor gebruik.
Geweldig, heerlijke geur. over twee dagen weet ik, hoe dat smaakt.