Pompoensoep, rode currypasta,

Pompoensoep met Thaise rode currypasta

Flespompoen voor pompoensoepEen goede pittige pompoensoep met Thaise rode currypasta geeft ons dat echte herfstgevoel. Het gevoel van warmte. Binnen lekker de open haard aan en  genieten van een lekkere Chai Latte of gemberthee. Terwijl buiten de warme herfstkleuren uitnodigen voor een lekkere boswandeling, waarna je uitgehongerd geniet van deze pittige pompoensoep. Dit heerlijke, warme recept vond ik ooit ergens op een Amerikaanse website.

 

Pompoensoep met Thaise rode currypasta

Ingrediënten

  • 1,5 kg fles pompoen in stukken gesneden (met schil)Pompoensoep met Thaise rode currypasta
  • 4 tl zonnebloemolie
  • 1 ui gesneden
  • 1 el geraspte gember
  • 1 stengel citroengras
  • 3-4 el Thaise rode currypasta (minder, wanneer je niet van pittig houd)
  • 400 ml kokosmelk
  • 850 ml groentenbouillon
  • Sap van 1 limoen
  • Suiker naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven tot 180 C. Meng de stukjes pompoen met wat olie en de helft van de Thaise rode currypasta en verspreid ze over het bakblik. Laat 30 min in de oven garen.

Ondertussen de olie, gember en limoengras rustig 8 min in de pan bakken, voeg dan het restant van de currypasta toe en daarna de geroosterde pompoen, voeg de bouillon en bijna het hele blikje kokosmelk toe. Een paar lepels kokosmelk kun je overhouden om te garneren.
Laat alles ongeveer 5 minuten koken en haal dan de harde stukken limoengras uit de soep. Laat de soep een paar minuutjes afkoelen en zet dan de staafmixer in de soep en maak hem dan lekker smeuïg. Als de soep klaar is kun je hem op smaak brengen door limoensap en wat suiker, zout en peper naar smaak toe te voegen.

Pompoensoep met Thaise rode currypastaServeren van de pompoensoep met Thaise rode currypasta

Bij het opdienen een paar druppels van de overgebleven kokosmelk over de soep sprenkelen en eventueel nog een blaadje koriander of schijfje rode chilipeper.  Voila, een heerlijke warme maaltijdsoep.

Lekker met brood en een frisse salade.

Wil je een keer een andere heerlijke pompoensoep proberen? Kijk dan hier.

1 reactie

  1. Bereid je de pompoen met schil? Wordt dat wel zacht? Dat scheelt wel gedoe met het schillen van zo’n ding! Oh, had ik maar een Lacanche fornuis met zo’n langzame gaaroven! 😤

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.