Garnalencurry met Currylife viskruiden
Deze heerlijke garnalencurry heb ik onlangs ontdekt. Maak eerst even de Currylife viskruiden en ga dan aan de slag. Het is een makkelijk recept. Omdat ik geen verse garnalen had, heb ik de diepvries variant gebruikt.
Ingredienten voor 4 p
• 2 eetlepels Currylife viskruiden
• 2 rode uien, grof gehakt
• 1 eetlepel azijn
• 1 el limoensap
• 2 groene pepers
• 400 gram jumbo garnalen (diepvries of vers)
• 2 rode uien in dunne ringen
• 4 el zonnebloemolie
• 3 grote tomaten, in kleine blokjes
• Zout naar smaak
• Verse korianderblaadjes
Bereiding
Pureer de helft van de viskruiden met de ui, azijn, het limoensap en de groene peper in een keukenmachine tot een pasta. Bedek de garnalen met de pasta en laat ze een half uur marineren.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan. Voeg de garnalen met de marinade toe en bak ze helemaal gaar. Haal ze uit de wok, voeg nog 2 eetlepels zonnebloemolie toe en bak ze helemaal gaar. Haal ze uit de wok. Voeg de resterende viskruiden toe en bak alles al roerend 30 seconden. Voeg de tomaat toe en bak het geheel 3 minuten. Voeg 1,5 dl water en zout naar smaak toe en laat het geheel pruttelen tot de olie boven komt end e saus indikt.
Doe de garnalen weer in de wok en laat alles nog 3 minuten zachtjes koken. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met rijst.
+Joy